Nyheter

Tjänst

Teknisk beredare inom elektronik som gillar kundkontakter och merförsäljning!

I mer än 30 år har vi på Foab Production tillverkat elektronikprodukter åt nöjda kunder. Foab Production AB är en EMS producent med kunder i de flesta branscher och jobbar med allt från elektronik till boxbuilding. Vi är ett glatt gäng på ca 30 personer på vårt kontor i Göteborg och vi har även vår produktion under samma tak. Under det senaste året har vi dubblerat vår omsättning, varför vi nu söker vår nya medarbetare som vill vara med och utvecklas med oss.

Vi söker nu vår nästa nyckelperson till vår verksamhet i Göteborg. Du kommer ingå i vårt säljteam  och rapporterar till VD. Eftersom vi är ett växande företag ingår det både beredning och kundkontakter i tjänsten. 

Arbetsuppgifter, du ansvarar för;

• Skriva offerter och offerthantering till kunderna.

• Följa upp order och kunderna, för att se till att det blir merförsäljning. 

• Ta fram tekniska lösningar tillsammans med kunden, där det är bra att vara teknisk nyfiken och vilja lösa problem. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitets- och miljösäkring vilket stärker vårt kvalitetsarbete mot kunden.

• Besöka befintliga kunder. Identifiera nya kunder och besöka dem.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har teknisk utbildning inom elektronik och tycker du att försäljning är roligt är detta meriterande. Du bör ha flera års erfarenhet från liknande arbete som offertberedare inom elektronik. Det är meriterande om du har arbetat med projekt och beredning.  Du behärskar Microsoft Office och har du erfarenhet av affärssystemet Monitor är detta meriterande. Som person skall du vilja utveckla din kund och även företaget och ha öga för lönsamhet och ständiga förbättringar.

För att lyckas i detta arbete skall du vara självgående, drivande och tekniska intresserad av elektronik och vara lösningsfokuserad. Som person är du självgående, drivande och tekniskt intresserad och har lönsamhetstänkandet med dig.

 I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt goda referenser från ditt yrkesliv. För att trivas på Foab är du prestigelös, har god samarbetsförmåga, samt har förmågan att skapa ett positivt arbetsklimat. Vi är en arbetsplats där vi umgås även på fritiden och där vi har en bred mångfald båda gällande kön och ålder. Hos oss är det viktigt att alla medarbetare trivs och att vi gör ett bra jobb tillsammans. 

Välkommen med din ansökan!

Omfattning: Tillsvidare
Tillträde: Efter överenskommelse
Lön: Fast lön.
Placeringsort: Göteborg.

Kontaktperson: Mattias Jonsson, 0705-508090


Vi har i rekryteringsprocessen, ett samarbete med Temp-team.se och alla frågor om tjänst och CV skickas till Eva Mellquist, een@temp-team.se

Installation och driftsättning av nya selektivvåglödningslinan. 

Investering & produktionsutveckling

Vi investerar för framtiden

I rådande pandemi har det varit ansträngt för oss och framför allt för många av våra kunder. Vi har kämpat med en onaturligt varierande beläggningsgrad, förseningar och materialstörningar. Medarbetarna i produktionen har också dragit sitt strå till stacken och stöttat varandra i de olika arbetsuppgifter under permitteringstider.

Vi är övertygade om att vi kommer gå starkare ur krisen och med det sagt, har vi valt att investera i en rad nya utrustningar för att öka automatiseringsgraden, repeterbarheten i kvalitetssyfte samt öka FTY och minska PPM/DPO.

Selektivvåglödningslina – ERSA VersaFlow 4/55
En ny process med automatiserad lödning av hålmonterade mekaniska och elektriska komponenter. Lödning utförs repeterbart med jämn och hög kvalitet och säkerställer processkontroll med full spårbarhet.

In-line Buffermagazine – Electrodesign
Transportlösning/buffer för att sammankoppla AOI (automatisk inspektion) i
ytmonteringslinan och på så sätt automatisera processen utan manuell handpåläggning vilket har skapat en ökad effektivisering vid både mindre och större volymproduktioner.

Stenciltvätt – MB.Tech N29
Investering av automatisk tvätt för lodpasta som med ultraljud noggrannt rengör både stenciler/hjälpmedel och felaktiga lodpastatryck från mönsterkort. Det är en kvalitets (FTY/PPM) samt effektivitets och hälsomedveten åtgärd där den manuella hanteringen med giftiga kemikalier avsevärt minskas.

Torkskåp – CHC3000L
Investering av lagerskåp med torrluft ger en miljö med konternuerlig urbakning vid förvaring och eleminerar risker med latenta skador av felaktigt hanterade fuktkänsliga komponenter.

 3D Skrivare – FlashForge Creator 3
Vi har nu möjlighet att skriva ut prototyper av mekaniska detaljer, kapslingar samt ta fram verktyg/hjälpmedel/fixturer för att effektivisera och förbättra både de manuella och automatiserade produktionsprocesserna.

FÖRVärv

Foab Production AB - blir en del av Consilium

Foab Production AB är numera en del av Consilium Safety Group och tillsammans har vi en spännande resa framför oss.

Förvärvet stärker båda parter avsevärt gällande utveckling och kunskapsutbyte samt att det är en otrolig styrka för Consilium Safety att ha förfogande över en produktionsverksamhet i närområdet och därmed kunna korta ner ledtider. Det är även ett steg i rätt riktning för att minska miljöpåverkan. 

Förvärvet är också mycket positivt för både nya och befintliga kunder till Foab. Nu kan vi med större kraft stötta och supportera er och med de investeringar som har utförts och med den planerat kommande produktionsutvecklingen, så öppnas dörrarna för att kunna öka produktionsvolymerna och tillgängligheten ännu mer.

https://www.consiliumsafety.com

NY kund

Heart Aerospace AB

Vi är både tacksamma och stolta över att få vara en del i och tillverka prototyper för ett ytterst intressant företag som utvecklar ett elektriskt, kommersiellt passagerarplan – ES-19.

Utvecklingen går snabbt, och planen är att den första flygturen skall ske under 2026. ES-19 har 19 sittplatser och får till en början en räckvidd på ca 400km. 

Målen är att minimera miljöpåverkan och skapa ett så hållbart och kostnadseffektivt sätt att färdas på och en förhoppning om att Sverige har en fossilfri inrikes-flotta vid 2030. 

Om oss

Vi på Foab ser det som naturligt att säkerställa att vi jobbar rätt och kan erbjuda våra kunder en certifierad produktion. Vi har sedan många år tillbaka därför valt att samarbeta med SP/RISE gällande ISO 9001 och 14001.

Vi erbjuder våra kunder en certifierad produktion där ni kan känna att ni är i trygga händer.